Чому ми називаємо це “Відновленням після втрат”

Ви коли-небудь замислювалися над тим, чому ми використовуємо слово «відновитися», коли говоримо про подолання скорботи? Деякі люди мають проблеми з цим словом або зациклюються на ньому.

Якщо ви подивитеся слово «відновитися» у словнику, то побачите, що воно означає «повернути щось втрачене або відібране». Те, що втрачається або забирається зі втратою / скорботою - це якість вашого життя. Незавершена скорбота, незалежно від того, чи це одна втрата, чи це ціле життя, сповнене втрат, болю і страждань, обмежує життя. Вона знижує якість вашого життя. Подумайте про це: ви живете своїм життям на 100%, а потім приходить втрата і скорбота, і дуже скоро це призводить до того, що ви втрачаєте 80% від того, яким було ваше життя до цього.

Ніхто не скаже вам, як з цим впоратися. Можливо, ви використовуєте неправильні інструменти. Ви можете переконати себе, що 80% якості життя - це ваші 100%, але з часом ви зазнаєте чергової втрати, і тепер живете на 50%. І знову ви переконуєте себе, що це ваше нове життя на 100%.

Тому, коли ми говоримо про відновлення, ми говоримо про відновлення якості вашого життя. Ми не говоримо, що з вами щось не так, або що ви “пошкоджені”. Ми використовуємо термін «відновитися», щоб говорити про повернення того, що ви втратили через втрати та скорботу, і це - якість вашого життя.

Якщо вам не подобається слово «відновитися», називайте це як завгодно. Називайте це скорботою, горем, смутком, душевним болем, як завгодно. Будь ласка, не дозволяйте цьому слову завадити вам змінити своє життя на краще, на всі 100%. 

Зробіть дещо та поверніть собі ваші 100%

Cole James, President of The Grief Recovery Institute®

орігінальна стаття https://www.griefrecoverymethod.com/blog/2024/05/why-we-call-it-grief-recovery